De BRAFA Art Fair, één van de belangrijkste kunst- en antiekbeurzen van Europa, is terug na een pauze door de Covid-19 pandemie. Onder leiding van directrice Beatrix Bourdon, een trotse Kneistse dame, loopt de beurs dit jaar plaatsvinden in paleizen 3 en 4 op de Heysel in Brussel.

Mevrouw Bourdon heeft niet alleen een ijzeren greep op BRAFA Art, maar ook een nauwe band met Knokke-Heist. Tijdens haar vrije tijd in deze stad, had ze het idee om de elektrische shuttlebusjes die daar rondrijden, in te zetten tijdens BRAFA Art. Dit extra tintje aan de beurs laat niet alleen zien hoe mevrouw Bourdon Knokke-Heist als trendsetter in duurzaam ondernemen ziet, maar ook de groeiende aandacht voor duurzaamheid in de kunstwereld.

Voor de bezoekers van BRAFA Art is de mobiliteit rondom de parking, gelegen op Parking C van de Heysel, verzorgd vanuit Knokke-Heist. Hierdoor kunnen zij zorgeloos genieten van de vele kunstwerken terwijl het milieu beschermd wordt.

Dit toont het verband tussen BRAFA Art en Knokke-Heist hoe kunst en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en hoe één stad de weg kan blijven wijzen in de toekomst